שאלות ותשובות

ריכזנו עבורכם את מיטב השאלות הנפוצות

שאלות כלליות:

ראשון – חמישי: 08:00-16:30
שישי וערב חג: 08:00-12:00

  • לוד – רחוב ישראל זמורה 2 אזור התעשייה לוד.
  • חיפה – רחוב המוסכים 24 חיפה.
  • ב"ש – רחוב יאיר שטרן 18 באר שבע.
  • ירושלים – רחוב הנחושת 10 אזור התעשייה עטרות.
    ניתן לראות אותן בעמוד תחנות שירות למעבר לחץ כאן 

שאלות בנושא מקררים:

  • הימנעו מפתיחה מרובה של המקרר.

  • שימו לב שיש מרווח של לפחות 5 ס"מ בין המקרר לקיר.

  • אסור לאחסן מלפפונים ועגבניות באותו תא האחסון מכיוון שהעגבניות פולטות גזים שגורמים למלפפונים להירקב מהר.

  • אסור לאחסן תפוחי עץ ביחד עם פירות וירקות אחרים מכיוון שתפוחי העץ פולטים גזים שגורמים לשאר הירקות והפירות להירקב.

  • מומלץ לאחסן את הביצים במקרר עם השפיץ כלפי מטה לשמירה על טריות הביצים לאורך זמן.

  • כדאי לאחסן צנוניות בכלי עם מים במקרר. המים שומרים על הצנוניות טריות ופריכות לאורך זמן רב מאד. מאותה סיבה כדאי להכניס גם צנוניות שהצטמקו למים קרים. הנוזלים מחזירים לצנוניות את הפריכות והטריות שאבדו להן.

  • מומלץ להניח במקרר חצי תפוח אדמה להעלמת ריחות לא נעימים במקרר. יש להחליף את תפוח האדמה מידי שלושה ימים.

  • קופסאות שימורים שמכילות חמוצים גורמים לריח לא נעים במוצרים ובחלל המקרר ולכן אין להשאיר בתוך המקרר קופסאות שימורים פתוחות אלא יש לאכסן אותם בקופסה סגורה.

שאלות בנושא מכונות כביסה:

  • מומלץ לשטוף את מגירת החומרים פעם בשבוע.

  • יש לשים אבקת כביסה במכונה לפי הוראות היצרן.

  • במכונות כביסה עם תכונית – ECO, מומלץ להפעיל על תכונית זו, תכנית זו ארוכה מהרגיל אך חסכונית במים וחשמל.

  • כאשר מכונת הכביסה אינה מלאה בכביסה מומלץ להשתמש בתוכנית קצרה המתאימה לחצי מכמות הכביסה.

  • מומלץ לנקות את הפילטר של מכונת הכביסה כל שלושה חדשים.

  • מומלץ לנקות את המסנן של צינור כניסת המים כ-3 פעמים בשנה.

  • מומלץ לא לערבב כביסה לבנה עם כביסה צבעונית לשמירה על הצבעים של הכביסה.

  • מומלץ להפעיל פעמיים בשנה את מכונת הכביסה בתוכנית הרתחה ללא כביסה עם חומר לניקוי התוף והאבנית מהמכונה ולמניעת ריח במכונת הכביסה.

  • אין להשאיר חפצי מתכת – חפצים אלו יכולים לגרום לחלודה בתוף המכונה.

  • אין להעמיס כמות כביסה מעבר לקיבולת המרבית של המכונה.

  • יש לוודא שהמכונה נמצאת על משטח מאוזן. אם המשטח אינו מאוזן, אזנו את המכונה בעזרת הרגליות .

שאלות בנושא מייבשי כביסה:

יש לוודא כי בוצעה סחיטה בגובה 1000-1200 סל"ד במכונת הכביסה בטרם השימוש במייבש הכביסה, כמו כן יש לוודא פתיחת הדלת בסיום פעולת המייבש והשארת הכבסים למשך 20 ד', לצורך נידוף הלחות הנותרת בבגד, בנוסף לתחזוקה שוטפת של הפילטרים ומגירת העיבוי לפי חוברת ההפעלה אשר ברשותכם.

אנא וודא כי המייבש מחובר ישירות לנקודת חשמל/שקע הגנה מעל נקודת חשמל, ושלא מחובר באמצעות כבל מאריך.

המייבש שלך אינו יכול לאטום האדים בתוכו לחלוטין, ולכן יש לשמור על סביבה מאווררת ככל הניתן בזמן פעולת המייבש. ייתכן כי תורגש לחות בקרבתו, או פליטת חום מסוימת. התופעה תקינה לחלוטין ולא מדובר בתקלה.

שאלות בנושא מדיחי כלים:

תכנית הדחה בטמפרטורה גבוהה של 65 מעלות מצוינת לניקוי יסודי של הכלים מחיידקים.

כמות גדולה יותר של חומר ניקוי לא תבטיח ניקיון טוב יותר. הקפידו להשתמש בכמות המומלצת לפי ההנחיות על המוצר.

הקפידו לנקות את המדיח וחלקיו (מסננים, זרועות מים וכדומה) כדי לאפשר לו לשמור על היגיינת הכלים שלכם. חלק ממדיחי הכלים שקיימים בשוק כוללים גם תכונית ייעודית לניקוי עצמי של המדיח. תוכלו להיעזר במדריך ההפעלה להמלצות והנחיות לתחזוקה נכונה.

ישנם כלים מסוימים שאותם לא כדאי להכניס למדיח, משום שפעולת ההדחה עלולה להזיק להם. ואילו כלים אחרים שאנשים נוטים לחשוש להכניס למדיח, דווקא יכולים לצאת ממנו נקיים ושמורים. הנה ההמלצות בנוגע לאילו כלים כדאי לרחוץ במדיח ואילו ממש לא:

  • מסנני מתכת – אם עד היום נאבקתם בהוצאת שאריות מזון ושומן מאביזרי התנור, תשמחו לגלות שמדיחים שמים קץ לעבודה הקשה וינקו עבורכם את המסננת בקלות. גם מסנני מתכת של קולטי אדים יכולים להיכנס למדיח ולצאת כמו חדשים.

  • ראש מקלחת – חסכו לעצמכם זמן יקר והכניסו את ראש המקלחת לניקוי במדיח.

  • צעצועי פלסטיק – צעצועי פלסטיק שאינם מכילים סוללות יכולים להתנקות במדיח בקלות.

עדיף שלא:

  • כלי עץ – כלי מטבח מעץ עדיף לשטוף ביד, מאחר שמים עשויים לגרום לעץ להתנפח.

  • סכינים – סכינים חדות, מומלץ לרחוץ באופן ידני על מנת לשמור על איכות הלהב.

  • כלי קריסטל – את כלי הקריסטל היקרים לליבכם כדאי לרחוץ באופן ידני היות ופעולת המדיח והמלחים המצויים במדיח דרך קבע עלולים לפגום בברק הקריסטל.

  • מחבתות טפלון – מחבתות non-stick מומלץ שלא להכניס למדיח, מאחר ופעולת המדיח עלולה לפגוע בציפוי הטפלון שמונע הידבקות.
  • מומלץ לנגב שאריות של מזון ומשקאות שנשפכו על שולי דלת המדיח.

  • מומלץ לנקות את המסנן לאחר כל שימוש במדיח הכלים.

  • לאחר כל מילוי מלח במדיח הכלים יש להפעיל את המדיח בתוכנית שטיפה קצרה ללא כלים בכדי למנוע הצטברות חלודה במדיח.

  • ממומלץ לנקות את זרועות ההתזה של המדיח פעמיים בשנה.

  • יש לשים לב שאף כלי לא מונע מהממטרה להתנועע בחופשיות.

  • מומלץ להשתמש בחומרי ההדחה לפי הוראות היצרן.

  • מומלץ לנקות את המסנן שנמצא בצינור כניסת המים פעמיים בשנה, במידה והמסנן מלוכלך לא ייכנסו מספיק מים לתוך תא ההדחה.

שאלות בנושא תנורים:

  • חובה לחמם את התנור כ-20 דקות לפני תחילת האפייה, עד שנורת הטמפרטורה נכבית, בכדי שהתנור יגיע לטמפרטורה הדרושה לתהליך האפייה.

  • בכדי למנוע הזעה בתנור, אין להשאיר תנור סגור לאחר גמר האפייה.

  • יש למקם את התבניות בתנור לפי הוראות היצרן.

  • הקפד לנקות את התנור משאריות אוכל או שמן שניתז, בכדי למנוע ריח לא נעים מהתנור.

  • ריח שרוף ועשן קל מתנורים חדשים – זהו מצב אופייני ותקין, אשר נעלם לאחר מספר שימושים בתנור.

* כל שימוש במוצר מחייב עבודה בכפוף לחוברת ההפעלה אשר צורפה למוצר.

דילוג לתוכן